Hydroláty: jemná aromaterapie
Víte, co jsou hydroláty a jak je používat? Po přečtení tohoto článku zjistíte, jak vám mohou být užitečné v každodenním životě.
Váš košík je prázdný
Jalovec obecný je stálezelená dřevina z čeledi cypřišovitých. Jeho aromatické tmavě modré plody jsou známé jako jalovčinky a v lidovém léčitelství se používají již od starověku.
Hydrolát z jalovce nachází své využití v kosmetice, která čistí a tonizuje mastnou, problematickou pleť. Používá se v péči o vlasovou pokožku. Nachází své uplatnění jako přísada výrobků zlepšující stav unavených nohou po sportovním výkonu. Je známý jako ingredience produktů pro zeštíhlení.
Francie
Divoce rostoucí
100%
Bez konzervantů
Destilace
Větvičky
4,04
Hydroláty: vilín viržínský, cypřiš, rozmarýn, verbena citronová, neroli, šalvěj.
Rostlinné oleje: tamanu, olej z černého kmínu, jojobovým voskem (olejem).
Přírodní aroma. Využijte jako ingredienci pro čistící pleťovou vodu nebo začleňte hydrolát při výrobě kosmetických produktů pro mastnou a problematickou pokožku.
Použijte jako přísadu do koupele, osvěžující sprej, obklad nebo tělové tonikum buď samostatně nebo s hydrolátem z verbeny.
Použijte spolu s gelem nebo tělovým mlékem pro podporu cirkulace a zeštíhlení.
Hydrolát je vhodný jako součást vodní fáze při přípravě čistící pleťové masky nebo domácího kosmetického přípravku jako je šampón pro mastné vlasy.
Skladujte hydroláty v temnu, suchu a chladu při konstantní teplotě od 5°C do 10°C. Hydroláty jsou neobyčejně citlivé na teplo, které může výrazně zvýšit mikrobiologické znečištění. Po zakoupení doporučujeme hydroláty uchovávat nejlépe v chladničce odděleně od potravin.
Po otevření spotřebujte do tří měsíců. K zachování trvanlivosti nikdy neponechávejte výrobky trvale na denním světle a po použití je nezapomeňte uzavřít.
Plné znění bezpečnostního listu naleznete v souborech ke stažení.
Žádné známé upozornění na bezpečnost vyplývající z výzkumu.
Hodnotil 1 uživatel
Víte, co jsou hydroláty a jak je používat? Po přečtení tohoto článku zjistíte, jak vám mohou být užitečné v každodenním životě.
Pokud jste si zamilovali hydroláty, neměli byste si nechat ujít další překlad článku z blogu The PhytoVolatilome, jehož autorkou je Petra Ratajc Ph.D.
Využijte přehledné tabulky, která vám pomůže se lépe orientovat v použití hydrolátů.
Čerstvý hydrolát z cypřiše (Cupressus sempervirens) je 100% čistý bez konzervantů a certifikovaný BIO (USDA, JAS, Ecocert). Získává se destilací větviček. Hydrolát je klasifikován jako přírodní…
Čerstvý hydrolát z vilínu virginského (Hamamelis virginiana) je 100% čistý bez konzervantů a certifikovaný BIO (USDA, JAS, Ecocert). Získává se destilací byliny. Hydrolát je klasifikován jako…
Čerstvý hydrolát z rozmarýnu lékařského (Rosmarinus officinalis) je 100% čistý bez konzervantů a certifikovaný BIO (USDA, JAS, Ecocert). Získává se destilací kvetoucí natě. Hydrolát je klasifikován…