Japonská konjac houbička

Japonská konjac houbička

 

Poznejte tajemství hedvábné pleti japonských žen

Japonky jsou známé pro svou přirozeně zářící pleť. Kouzlo japonské krásy se neskrývá pouze v používaných ingrediencích, ale spočívá v sofistikované péči o pleť. Japonský rituál je založen na důkladném čištění, které tvoří ideální základ pro zdravou pleť. Jedním z tipů a triků japonských žen je používání 100% čisté konjac houbičky

Konjac houbička odlíčí a vyčistí pokožku a to i bez mýdla a kosmetického prostředku. Šetrně odstraňuje nečistoty, odumřelé buňky, přebytečný maz, zjemňuje póry, stimuluji mikrocirkulaci, zpevňuje a tonizuje pokožku. Výsledkem je rozzářený vzhled pokožky působící zdravě a mladistvě.

Konjac houbička je vhodná pro všechny typy pleti včetně dětské a citlivé pleti stejně jako pro pokožku se sklonem k akné nebo vráskám. 

 

Vyberte si tu pravou

Na trhu je velké množství „japonských konjac houbiček“, které jsou vyráběny průmyslově z nekvalitních materiálů a především nepocházejí z Japonska. Aroma ateliér vám exkluzivně nabízí 100% přírodní konjac houbičku vyráběnou z rostlinné vlákna v řemeslné dílně v Japonsku.

 

 

Houbička v nabídce Aroma ateliéru neobsahuje žádné chemikálie, aditiva, syntetickou parfemaci ani barviva. Je 100% biologicky odbouratelná.

Jedná se o jednu z nejměkčích a nejjemnějších konjac houbiček na světě a zároveň o číslo jedna na japonském trhu.

Pravděpodobně se také jedná o jednu z prvních konjac houbiček, které kdy byly vyrobeny. Dokonce má své jméno.

 

Originální japonská konjac houbička

 

Historie

V Japonsku se konjac neboli konnyaku tradičně používá po staletí v kuchyni vzhledem k obsahu minerálů a vlákniny. Pro své vlastnosti se objevuje nejen v pokrmech ale také v kosmetice. Konjac se vyrábí ze škrobu podzemní hlízy vytrvalé rostliny zmijovce indického (Amorphophallu konjac), která má svůj původ v Asii.

Konjac houbička se zrodila v malém městečku na japonském ostrově Honšú. Hlízy konjacu jsou zde kultivovány po dlouhá léta. Suchý, studený vítr foukající z hor, teplotní rozdíly mezi dnem a nocí nabízejí skvělé klima pro výrobu vysoce kvalitního produktu tkvz. „shimi-konjac“, mraženého konjacu určeného k jídlu.

 

 

V roce 1924 zde shimi-konjac vyrábělo 460 manufaktur, avšak tvrdá práce v průběhu studené zimy přiměla jejich podnikání ukončit. V současné době se zde nachází pouze jeden aktivní výrobce, který je zároveň výrobcem naší konjac houbičky. Tento výrobce má stotřicetiletou historii a jeho výrobní metoda se nikdy nezměnila.

 

 

Naše originální japonská houbička je bílá jako sníh v přírodním parku na ostrově Honšú, bělená pouze sluncem, sušená pouze větrem. Konjac houbičky jsou vyráběny ručně a jejich výroba trvá přibližně dva měsíce. V průběhu výroby se nepoužívají žádné automatické stroje. Houbičky jsou výsledkem jedinečného propojení lidského umu a přírody.

 

 

Objevte skutečnou hebkost pro vaši pleť

Vyzkoušejte japonskou konjac houbičku, která je tak jemná k vaší pleti. Zjistěte více zde.

 

 

Poctivá výroba: Krok za krokem

 

1. Mražení (přibližně pět dnů)

Čistý konjac prášek je vyráběn jen z devíti procent celé roslinné hlízy stoprocentně pěstované v Japonsku. Z konjac prášku je potom vyráběna konjaková houbička. Konjac se mění do houbovité struktury díky opakovanému zmrazování a následnému rozmrazování po dobu minimálně 4 dnů.

 

 

2. Bělení sluncem (přibližně deset dnů)

Bloky konjac houbiček jsou umístěny k vybělení v čisté panenské přírodě. K tomu je potřeba jen sluneční záření po dobu čtyř dnů z jedné strany a dalších čtyř dnů z druhé strany. Plné vybělení sluncem zabere přibližně deset dnů.

 

 

 

3. Sušení (přibližně jeden a půl měsíce)

Vybělené konjac houbičky jsou na více než tři dny zavěšeny pod střechu, aby vyschly. Než houbičky plně vyschnou, trvá to přes pět týdnů. Po tomto procesu je výroba konjac houbičky dokončena.

 

 

4. Formování a balení

Otvorem v každé houbičce je protažen provázek. Poté jsou houbičky pečlivě zkontrolovány a po jedné ručně zabaleny do sáčku.

 

 

Japonský design s českým dotekem

Krabička v japonském stylu vznikla v České republice v renomovaném studiu Činčera, které právem patří ke špičce obalového a produktového designu u nás.

Krabička nemá jediný lepený spoj, chytrým ohýbáním je složena do oblého tvaru.

Do krabičky je vložen manuál, který je vytištěný na japonském tradičním papíru s prvky odkazující na bílý sníh v přírodním parku ostrova Honšú. Vše bylo vymyšleno z úcty ke stotřicetileté tradici výroby konjac houbiček. Kromě konjac houbičky vám nabízíme i konjac žínku.

 

 

Zjistěte, jak se konjac houbička používá 

Podrobný návod naleznete zde.

 

 

V co věříme?

Věříme, že oceníte krásu poctivé práce s citem pro detail.

Věříme, že upřednostníte jedinečnost ruční výroby před levnými produkty, které zpracovali stroje. 

Věříme, že vám dává smysl péče o vaši pleť se 100% čistou a navíc plně rozložitelnou houbičkou než výrobkem se syntetickými příměsi, které nedovolí produktu se rozpadnout ani po několika měsích.

Věříme, že japonská houbička má být skutečně vyrobena v Japonsku.

Věříme, že je mnoho houbiček, ale jen málo těch, které mají tradici.

Věříme, že řemeslo neupadne, i když zbyde jen jedna manufaktura.

 

Odeslat článek známému   Vytisknout